| Kekszkrémes lúdláb receptSütemények, édességek Hozzávalók: hozzávalók 4 főre Piskótához: 4 tojás 4 ek cukor 4 ek liszt 2 ek étolaj 1/2 mk sütőpor Krémhez: 20 dkg darált háztartási keksz 20 dkg porcukor 1 és 1/2 dl feketekávé Elkészítés: A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, az olajat, és végül a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk, és megsütjük. A megsült piskótát hűlni hagyjuk. A darált kekszet elkeverjük a porcukorral, hozzáöntjük a kávét és a rumot, majd kikeverjük a puha vajjal. A krémet egyenletesen rákenjük a piskótára, és bevonjuk csokimázzal. Meggyszemekkel díszíthetjük. Pár órára hűtőbe tesszük dermedni. Háromszögekre vágva tálaljuk. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 22x32 cm A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |