| Pirított csirkemelles-sajtos karfiol receptEgytálételek Hozzávalók: 1 dupla csirkemell filé 1 kisebb karfiol 1 csokor petrezselyem 1 paradicsom 2-3 kockasajt 1 doboz (5 dl) tejföl só tej (kb. 2 dl) víz olívaolaj 5-6 gerezd fokhagyma fokhagymás pecsenye fűszer margarin zsemlemorzsa Elkészítés: A csirkehúst megmossuk, felkockázzuk, sóval és fokhagymás pecsenye fűszerrel megszórjuk, majd kevés olívaolajon egy teflonban pirosra és ropogósra pirítjuk. A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és rózsáira tesszük. Egy fazékban tejes-sós vizet forralunk, és ebben néhány percig fedő nélkül főzzük a karfiolt. Nem kell, hogy puha legyen, csak épp egy picit megpuhítjuk. Egy kerámia tálat kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és szépen rápakoljuk a leszűrt karfiolrózsákat és a húskockákat, majd rátesszük a hasábokra vágott paradicsomszeleteket és a felkockázott kockasajtot, és megszórjuk az egészet még egy kis fokhagymás pecsenye fűszerrel. A tejfölbe belekeverjük az 5-6 gerezd áttört fokhagymát és picit megsózzuk, majd a karfiolokra kanalazzuk. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 35 perc alatt készre sütjük, majd petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |