Tutireceptek.hu fejléc

Pirított csirke Vadászné módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
4 csirkecomb
25 dkg gomba, tetszőlegesen felszeletelve
25 dkg paradicsom, kis kockákra vágva (én paradicsomlevet használok hozzá ehhez a mennyiséghez fél liter 100%-os levet.)
1 fej hagyma, felaprítva
1 gerezd fokhagyma, felaprítva
tárkony
bő fél deci száraz fehérbor
petrezselyemzöld

bors
étolaj
liszt

Elkészítés:
A csirkecombokat sózom, borsozom és lisztbe forgatom. Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, és közepes hőfokon elősütöm combokat, majd kiveszem és félreteszem.
A visszamaradt olajon megpirítom a hagymát, hozzáadom a gombát, fokhagymát, a paradicsomot, fűszerezem sóval, borssal, kevés tárkonnyal és friss petrezselyemmel. Hozzáöntöm a bort, felforralom, majd a raguba visszateszem a csirkecombokat és alacsony hőfokon, lefedve készre főzöm.
Párolt rizzsel tálalom.


A receptet beküldte: konita5


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás csirkecombok » Fettuchini (magyar módra) » Tejszínes csirkeragu leves » Vajas-tejfölös csirkeragu
» Duplahagymás csirkecomb » Csirkemáj pástétom » Sörben sült csirkecombok » Ázsiai csirke saláta
» Fehérborban főtt csirke » Piemonti csirke » Currycsirke spenóttal » Finom csirkecomb
» Rántott csirkecombfilé » Jégsaláta Franciska módra » Tejszínes sajtos csirke » Sült rakott csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.