| Kassai szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 35 deka liszt, 1 csomag sütőpor, 20 deka zsír, 10 deka cukor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi fahéj, 1 egész tojás, 1/2 csomag vanilincukor, mazsola. Hab: 15 deka őrölt mogyoró, 15 deka cukor, 1 szelet reszelt csokoládé, 3 tojás fehérje (esetleg 2 egész tojással) Elkészítés: 35 deka lisztet jól összegyúrunk 1 csomag sütőporral, 20 deka zsírral, 10 deka cukorral, 1 citrom reszelt héjával, csipetnyi törött fahéjjal, 1 egész tojással és 1/2 csomag vanilincukorral. A tésztát zsírozott tepsibe kisujjnyi vastagon tesszük és 5-6 deka mazsolával megszórjuk, melyeket ujjal a tésztába nyomkodunk. Ezután villával megszurkálva, a süteményt forró sütőben felemelkedésig, illetve gyenge sárgulásig sütjük. A nem teljesen kisült tészta tetejére még langyos mézzel való bekenés után a következő habot kenjük egyenletesen: 15 deka őrölt mogyorót (igen jó a gyengén pörkölt) 15 deka cukorral, 1 szelet reszelt csokoládéval és 3 tojás fehérjével (esetleg 2 egész tojással) 1/2 óráig erősen habosra keverünk. A tepsit ezután ismét a sütőbe helyezve, még a teljes átsütésig tovább sütjük. Négyzet alakú szeletekre vágva szolgáljuk fel. A receptet beküldte: suzy1983 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |