Tutireceptek.hu fejléc

Pezsgős csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb (egész)
6 dl pezsgő (száraz)
2 ek vaj
2 dl főzőtejszín (zsíros)
5 dkg mandulapehely
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
1 db csirkemáj
20 dkg rizs (1 pohár)
4 dl víz (2 pohár)

Elkészítés:
A csirkecombokat kicsontozzuk, a bőrt rajta hagyjuk. Kívül belül megsózzuk, meghintjük fehérborssal. Felgöngyöljük, egy alufóliát enyhén megolajozunk, beletekerjük a csirkeroládokat. A széleit, mint a szaloncukrot megtekerjük, egy tepsibe ültetjük. Aláöntünk 2 cm-nyi vizet, 30 percre 200 fokos sütőbe toljuk. Mikor kész, pár percre félretesszük, míg annyira kihűl, hogy le tudjuk hántani a fóliát.
Ekkor egy evőkanál vajat megolvasztunk egy serpenyőben, hozzáöntünk 4 dl pezsgőt. Felforraljuk, körbesütjük benne a csirketekercseket, majd kivéve melegen tartjuk. A visszamaradt pecsenyeszaftban alacsony lángon megsütjük a csirkemájat, majd a botmixer poharába tesszük a maradék szafttal együtt. Hozzáöntjük a tejszínt, alaposan összeturmixoljuk. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd átforraljuk. Szitán átszűrjük, kicsit félretesszük.
A mandulát egy száraz serpenyőben világosbarnára pirítjuk. A rizst a szokásos módon dupla mennyiségű (pohárban kimérjük) vízben megfőzzük, majd összeforgatjuk a mandulával, esetleg sózzuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, majd a maradék pezsgőt hozzáöntjük és felforraljuk. A csirkeroládokat alacsony lángon, időnként megforgatva néhány perc alatt átsütjük. Kivéve felszeleteljük.
Tálaláskor egy adag mandulás rizst tányérra szedünk, melléöntünk a szószból, erre sorakoztatjuk a pezsgős csirkeszeleteket.
sütési hőfok: 200°C


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borzas csirkemell 2 » Són sült csirke » Pezsgős málnaüdítő » Svájci csirkemell
» Avokádós csirkesaláta » Fetás göngyölt csirke » Göngyölt csirkecsoda » Csirkével töltött gomba
» Karácsonyi diós csirkecomb » Chilis-csokis csirke » Csirkemájas zöldborsós hús » Csirkés Waldorf-cipó
» Rántott csirkeszív » Bácskai csirkemáj » Vendégváró csirke » Csirkés zöldségtál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.