| Penne zöldséges-tejszínes szósszal receptTésztafélék Hozzávalók: 1 közepes cukkini 4-5 szál zsengébb sárgarépa 3 dl tejszín 1 nagy fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma étolaj só ételízesítő Elkészítés: A penne tésztát kb. 3 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk (nem baj, ha nem egyenletes). Ezután felöntjük vízzel, megsózzuk, és puhára főzzük. A szószhoz a zöldségeket meghámozzuk, a cukkinit felkockázzuk, a sárgarépát karikákra vágjuk. A felkockázott vöröshagymát olajon egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Kicsit hagyjuk a zöldségeket is pirulni (kb. 5 perc), közben kevergetjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Lefedjük, és puhára pároljuk, időnként megkeverjük. Ha nagyjából elfőtte a levét, a tejszínt egy evőkanál liszttel simára keverjük, és folyamatos keverés közben a zöldségekhez adjuk. Zúzott fokhagymával ízesítjük, picit összeforraljuk a tejszínnel. A tésztát tányérakra tesszük, és a szószt rákanalazzuk. Ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |