| Pehelykönnyű túróspite receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg margarin 4 tojássárga csipet só 1/2 dl tej 3 dkg élesztő 1 kk cukor A tetejére: 50 dkg túró 25 dkg burgonya 20 dkg cukor 1 vaníliás cukor 1/2 citrom reszelt héja 4 tojásfehérje Elkészítés: 1.A burgonyát felkockázva enyhén sós vízben puhára főzzük. Amíg fő, elkészítjük a tésztát. 2. Az élesztőt 1 kk cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk. 3.A tojássárgákat habosra keverjük a margarinnal, majd a liszttel, sóval és az élesztős tejjel. Könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. 4.Egy kikent tepsibe simítjuk. 5.A főtt burgonyát lecsepegtetjük, összetörjük, összekeverjük a túróval és a cukorral, a vaníliáscukorral, meg a citromhéjjal. 6.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és lazán a túrós masszába forgatjuk. 7.Ezt a krémet a tészta tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk. 8.Legalább 2 órát állni hagyjuk. 9.Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. 10.Ha kész, nyitott sütőajtó mellett még egy pár percet pihentetjük, és nemsokára már szeletelhetjük is A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |