Tutireceptek.hu fejléc

Habcsók recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 tojásfehérje
15 dkg porcukor
3 dkg étkezési keményítő
kb. 25 darabhoz

Elkészítés:
Előkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.

: A tojásfehérjéket tiszta tálban, tiszta habverővel, egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a 10 dkg porcukrot. A hab olyan kemény legyen, hogy ha késsel belevágunk, a nyoma megmaradjon. A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük az étkezési keményítővel, habra szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük, és kisebb „csókokat” nyomunk a tepsire. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt, és további 2-3 órát a sütőben hagyjuk száradni.


A receptet beküldte: anyy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű habcsók » Fahéjas habcsók » Csokis-mandulás habcsók » Mogyorós habcsók
» Habcsókok » Habcsók dióval » Szellemhabcsók » Gyümölcskenyér (Uruguay)
» Csupa csoki süti (brownie) » Ribizlis kardinális szelet » Csokoládés fenyőfadísz » Gyors marcipán
» Pisztáciás körteszelet » Tojáslikőrös húsvéti torta » Gyümölcsös kosárka » Csokoládés kekszsütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.