Tutireceptek.hu fejléc

Pavlova torta III. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojásfehérje
1 csipet só
2,5 dl porcukor
1 teáskanál citromlé vagy ecet
5 dl tejszín
1,25 dl porcukor
kivi vagy akármilyen trópusi gyümölcs

Elkészítés:
Melegítsd a sütőt 150 fokra. Fektess sütőpapírt a sütőlemezre. Rajzolj egy 22 cm-es kört a papírra. Egy nagy tálban verd fel a picit megsózott tojásfehérjét. Adj ehhez 2,5 dl cukrot lassan, miközben vered a habot, végül a citromlevet is. A kirajzolt karikára oszd el a fehérjét úgy, hogy a széle vastagabb legyen. Süsd meg nagyon lassan, kb. egy órán át. Zárd le a sütőt, és hagyd benne a fehérjetortát még fél óráig. Mikor hideg a torta, kívül ropogósan kemény, belül puha. Egy tálban verd fel a tejszínt 1,25 dl cukorral.
Szeleteld fel a gyümölcsöt, majd halmozd a tortára a tejszínt és a gyümölcsöket.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szendvics-torta » Seherezádé torta » "Tegnapi torta" - U1 » Túró rudis kevert torta
» Hideg epres rétestorta » Diétás joghurt torta » Krémes almatorta » Haromretegu turotorta
» Túrótorta-saját recept » Mandulás datolyatorta » Epertorta 1 » Krémes sárgarépa torta
» Feketeerdei Meggytorta » Vegyes-gyümölcstorta » Kekszes mini fagyitorta » Puncstorta cica formában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.