| Pavlova torta III. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojásfehérje 1 csipet só 2,5 dl porcukor 1 teáskanál citromlé vagy ecet 5 dl tejszín 1,25 dl porcukor kivi vagy akármilyen trópusi gyümölcs Elkészítés: Melegítsd a sütőt 150 fokra. Fektess sütőpapírt a sütőlemezre. Rajzolj egy 22 cm-es kört a papírra. Egy nagy tálban verd fel a picit megsózott tojásfehérjét. Adj ehhez 2,5 dl cukrot lassan, miközben vered a habot, végül a citromlevet is. A kirajzolt karikára oszd el a fehérjét úgy, hogy a széle vastagabb legyen. Süsd meg nagyon lassan, kb. egy órán át. Zárd le a sütőt, és hagyd benne a fehérjetortát még fél óráig. Mikor hideg a torta, kívül ropogósan kemény, belül puha. Egy tálban verd fel a tejszínt 1,25 dl cukorral. Szeleteld fel a gyümölcsöt, majd halmozd a tortára a tejszínt és a gyümölcsöket. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |