| Pasztíció (görög) receptTésztafélék Hozzávalók: egy csomag (1/2kg-os) makaróni tészta egy fej hagyma 1kg darált hús só, bors, piros paprika fahéj (kb. egy kávéskanálnyi) 4dl parilé apróra vágott petrezselyem besamelhez: 2 nagy kanál margarin 10 púpos kanál liszt pici só (én teszek bele pici cukrot is) 1 1/2 - 2 l tej 1 tojás Elkészítés: Kifőzöm a tésztát, és nagyjából egyenletesen eloszlatva nagyobb tepsibe teszem. Apróra vágom a hagymát, olajon lepuhítom, leveszem a tűzről, hozzáadom a darálthúst, visszateszem a tűzre, és folyton kevergetve hagyom kicsit kifehéredni a húst. Ismét levéve a tűzről: só, bors, p.paprika, fahéj majd felöntöm vízzel, és majdnem puhára főzöm. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáöntöm a parilét, hagyom kicsit elfőni, összesűrűsödni, leveszem a tűzről, és nyakon öntöm vele a tepsibe tett tésztámat (eloszlatom rajta). Elkészítem a besamelt, amit az egésznek a tetejére öntök (ezt is szépen eloszlatom rajta), majd sütőben, kb. 180 fokon addig sütöm, míg a besamel egy kicsit megpirul. Tanácsok: Én ahogy kiveszem a sütőből, rögtön kockákra vágom, hagyom a tepsiben 1 órácskát hülni, hogy amikor tálalom, a kockák szépen egyben maradjanak. Nem fogyókúrás, de nagyon finom görög étel. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: sok kcal A receptet beküldte: angica0901 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |