| Görög parasztsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 50 dkg paradicsom, 1 közepes kígyóuborka, kb. 60 dkg különféle színű kaliforniai paprika, 25 dkg zsírszegény fajta feta sajt, fél csokor oregano, 7-8 dkg paprikával töltött olívabogyó, 5-6 evőkanál fehérborecet, 6-8 evőkanál olívaolaj, só, bors, a díszítéshez: színes bors Elkészítés: A vöröshagymát cikkekre, a paradicsomokat nagyságtól függően négy- vagy nyolcfelé vágjuk. A félbevágott uborkát ferdén felszeleteljük. A kicsumázott színes paprikákat feldaraboljuk. A feta sajtot felkockázzuk. Az oreganoleveleket kevés kivételével felaprítjuk. A lecsöpögtetett olívabogyókat elfelezzük. A vöröshagymát, a paradicsomot, a paprikát és az uborkát összekeverjük, majd elosztjuk 4 tányéron. Sóval, borssal, oreganóval fűszerezzük. A sajttal és az olajbogyóval megszórjuk, az ecettel és az olívaolajjal meglocsoljuk. Színes borssal és a félretett oreganóval díszítve kínáljuk. Pita vagy friss fehér kenyér illik hozzá. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |