Tutireceptek.hu fejléc

Görög rántott hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj * tej * 5 gerezd fokhagyma * 5 dkg margarin * 2 evőkanál citromlé * 2 csomag petrezselyem

panírozáshoz: liszt * 2 tojás * zsemlemorzsa * olaj * só

Elkészítés:
A hússzeleteket vékonyra kiverjük,sóval és egy gerezd fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk, és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. A margarinon megpároljuk a 4 gerezd fokhagymát, majd sóval, citromlével, petrezselyemmel ízesítve, 4-5 percig kevergetve, tovább pároljuk. A leszárított hússzeletek egyik oldalára kenjük a petrezselymes krémet (ez hamar megdermed), majd bepanírozzuk a húsokat. Bő olajban, erős lángon sütjük. Igen finom.


A receptet beküldte: monee1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás rántotta » Habkönnyű rántotta » Rántott tükörtojás » Görög citromos süti
» Rántott zeller » Görög krémes » Rántott szendvics 3. » Diós rántott libamáj
» Görög fánk » Parmezános rántott surimi » Rántott krumpli II. » Görög sertésragu
» Rántottás paradicsom » Görög csibe » Tepsis rántott » Olasz rántotta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.