| Párolt zöldbab szalonnatekerccsel és gombaszósszal receptHúsételek Hozzávalók: Fél kg zöldbab 1-2 marék gomba (tetszés szerint ki mit szeret) 3-4 vékony szelet csirkemell 1 csomag bacon vöröshagyma kevés tej liszt só (reszelt sajt) Elkészítés: A zöldbabot sós vízben megpárolom. A csirkemellet kiklopfolom és a baconnal megegyező szélességűre vágom, majd beletekerem. (nem kell fűszerezni,mert attól kap majd finom ízt) Az így elkészült tekercseket kb. 15 perce beteszem a sütőbe 175 fokra. A gombát megtisztítom, apróra vágom, majd kevés hagymán pirítom meg. Amikor a színe kezd változni ráöntöm a tejben elkevert lisztet és felforralom együtt, majd pár perc főlés után lezárom, amikor a gomba már jó. Aki szereti tehet a szószba egy kevés reszelt sajtot a főzés végefelé. Kicsit keményebb lesz tőle. Azon melegen a zöldbabra és a húsra öntöm és már lehet is enni. Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: pritta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |