| Zöldbab saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg zöldbab 4-5 szem krumpli, 3-4 fehér hagyma petrezselyem, kapor, só A levéhez: ecet, víz, édesítő olaj oliva vagy tökmag Elkészítés: A hagymákat megtisztítom , megmosom vékony szeletekre vágom, besózom állni hagyom. A zöldbabot átmosom megtisztítom összevágom, a krumplit megmosom, vékony csíkokra vágom, és a babbal megfőzöm sózom. Bő lében főzöm, mert ebből csinálom a levet.A készrefőtt babot leszűröm,a levet izesítem, ecet édesítő, kapor. Jénai tálba rétegezem a babot, a sózott fehérhagymát még van anyagunk, majd meglocsoljuk az olajjal, petrezselyemmel diszítem,és ráöntöm a levet. Tanácsok: Előző este készítem el , így az ízek jól összeérnek. Tehetünk bele koktél paradicsomot, így még finomabb. Sültek mellé kitünő nyári saláta. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: cinóka52 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |