| Párolt halfilé fűszeres mártással receptHalas ételek Hozzávalók: 80 dkg mélyhűtött tengeri halfilé 2 citrom leve 4 paradicsom 2 TV paprika 2 tojás 1 fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyemzöld snidling ki ahogy szereti 1 csokor kapor, én kettőt tettem 2 csemegeuborka 2 pohár joghurt 3 evőkanál margarin só örölt bors ízlés szerint még fűszer, ki mit szeret Elkészítés: A halfilét citromlével megcsepegtetjük, megsózzuk és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A paradicsomot, paprikát felszeleteljük. A tojást keményre főzzük, meghámozzzuk, tormareszelőn lereszeljük. Hagymát nagyon apróra összevágjuk. Petrezselymet, kaprot, snidlinget összevágjuk. Csemegeuborkát apró lyukú reszelőn lereszeljük. Serpenyőben a margarint felforrósítjuk, halszeleteket lecsepegtetjük, majd mindkét oldalát megsütjük. Hozzátesszük a paprikát, paradicsomot, néhány percig együtt pároljuk. Elzárjuk alatta a tűzet, és melegen tartjuk. Mártás: A joghurthoz hozzáadjuk a lereszelt tojást, az apróra vágott hagymát, a zöldfűszereket, a reszelt csemegeuborkát, őrölt borsot, sót, ízlés szerint fűszert, ki mit szeret. Az egészet jól összekeverjük. A halszeleteket tányérra rakjuk, ráhalmozzuk a paradicsomot, paprikát, és a joghurtos mártással tálaljuk. A receptet beküldte: Ritus40 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |