Tutireceptek.hu fejléc

Párolt halfilé fűszeres mártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
80 dkg mélyhűtött tengeri halfilé
2 citrom leve
4 paradicsom
2 TV paprika
2 tojás
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
snidling ki ahogy szereti
1 csokor kapor, én kettőt tettem
2 csemegeuborka
2 pohár joghurt
3 evőkanál margarin

örölt bors
ízlés szerint még fűszer, ki mit szeret

Elkészítés:
A halfilét citromlével megcsepegtetjük, megsózzuk és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A paradicsomot, paprikát felszeleteljük. A tojást keményre főzzük, meghámozzzuk, tormareszelőn lereszeljük. Hagymát nagyon apróra összevágjuk. Petrezselymet, kaprot, snidlinget összevágjuk.
Csemegeuborkát apró lyukú reszelőn lereszeljük.
Serpenyőben a margarint felforrósítjuk, halszeleteket lecsepegtetjük, majd mindkét oldalát megsütjük. Hozzátesszük a paprikát, paradicsomot, néhány percig együtt pároljuk. Elzárjuk alatta a tűzet, és melegen tartjuk.

Mártás:
A joghurthoz hozzáadjuk a lereszelt tojást, az apróra vágott hagymát, a zöldfűszereket, a reszelt csemegeuborkát, őrölt borsot, sót, ízlés szerint fűszert, ki mit szeret.
Az egészet jól összekeverjük.

A halszeleteket tányérra rakjuk, ráhalmozzuk a paradicsomot, paprikát, és a joghurtos mártással tálaljuk.


A receptet beküldte: Ritus40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldfűszeres sajtfalatkák » Fűszeres csokoládé torta » Indiai fűszeres csirke » Zöldfűszeres túrókrém
» Fűszeres tallérok » Fűszeres Forró Csoki » Penne zöldmártással » Fűszeres sütőtök-krémleves
» Mustban párolt rostélyos » Fűszeres hal » Párolt mézes almás » Boros, fűszeres báránysült
» Fűszeres kacsaragu » Pikáns halfilé » Párolt rizs zöldségekkel » Forró, fűszeres gyömbértea


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.