| Parmezános zöldborsópüré füstölt sonkával receptHúsételek Hozzávalók: 2 evőkanál vaj 30 deka mirelit zsenge zöldborsó 8 deka friss parmezán 3 deci tejszín frissen reszelt szerecsendió frissen őrölt fekete bors 2 csokor (nem tévedés!) friss petrezselyem 2 vastag szelet füstölt, főtt sonka Elkészítés: Egy teflonserpenyőben alacsony lángon felolvasztom a vajat, aztán hozzászórom a mélyhűtőből előkotort fagyos, zöld gyöngyöket és fedő alatt puhára párolom őket. Közben megreszelem a friss parmezánt és előszedem a turmixgépemet a polc mélyéről. Gyorsan beleteszem a gépbe a puha zöldborsót, a reszelt parmezánt és hozzálöttyintem a tejszínt is. A turmixgép fölött alaposan megdörzsölgetem a pici, kézi reszelőn háromszor-négyszer a kemény szerecsendiót, utána jöhet a frissen őrölt bors és ollóval a kupac tetejére nyesem a rengeteg, friss petrezselymet is. Sózni nem szoktam, mert a sajt elég sós szerintem. És lazsálok: a gép dolgozik, az alkotó pihen. Végül ugyanabban a teflonserpenyőben, amelyben a borsót pároltam -ismert a jelszó: kevesebb mosogatás, több öröm-, gyorsan illatosra pirítok 2 nagy szelet, ujjnyi vastag füstölt, főtt sonkát és boldog várakozással pakolom ki a tányérokra egymás mellé a harsogóan zöld, parmezános zöldborsópüré-halmokat meg a mélyvörös hússzeleteket. Igen, igen, ehetünk is! 2 adag lesz belőle. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |