| Párizsi briós receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 db-hoz: 25 dkg rétesliszt 25 dkg finomliszt 3 dkg élesztő 1 kk. porcukor 3 ek. langyos tej 20 dkg vaj 4 tojás fél kk. só És még: vaj a formákhoz 2 tojássárgája Elkészítés: A kenyérsütőbe teszem a tészta hozzávalóit, dagasztom, kelesztem.(Hagyományos módon is gyúrhatjuk) A tésztából rudat formázunk és 20 egyforma darabra vágjuk, ezeket 2/3:1/3 arányban kettéosztjuk, és mindkettőből lisztes kézzel golyókat formázunk. A formákat vajjal kikenjük, a nagy golyókat belerakjuk.A közepüket ujjunkkal benyomjuk, és a kis golyókat ide ültetjük. 90 percig kelesztjük.A sütőt 220 fokra előmelegítjük.A briósokat megkenjük a tojássárgájával, és a formákat tepsibe ültetve a sütőbe toljuk. 15-20 percig sütjük. Tanácsok: Aki kuglófot szeretne, a tésztát nagy formában is sütheti, ez kb. 40 percig tart. A tésztát előző nap is elkészíthetjük:a második pihentetési idő helyett éjszakára lefedve a hűtőbe tehetjük, majd reggel dagasztjuk, formázzuk, sütjük. Elkészítési idő: 160 perc A receptet beküldte: Mariann63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |