| Párizsi süveg receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 12 dkg liszt 8 dkg vaj 6 dkg porcukor 1 tojássárgája 4-5 dkg darált dió A krémhez: 15 dkg cukor 0,75 dl víz 22,5 dkg vaj 7,5 dkg holland kakaópor A bevonáshoz: 20 dkg étcsokoládé dió apróra vágva Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük (kb. 10-12 perc), majd hagyjuk kihűlni (40 db lett belőle). A krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk. Ha a cukor elolvad, hozzáadunk 5 dkg vajat és a kakaóport, majd ezzel együtt még 1 percig főzzük. Kevergetve teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a maradék vajat, és géppel kihabosítjuk. Nyomózsákba töltjük a krémet, és a linzerkorongokra kis kúpokat formálunk belőle. Hűtőbe tesszük dermedni, majd ha megdermedt, megmártjuk a gőz felett megolvasztott csokoládéban. A csokoládé dermedése előtt megszórhatjuk apróra vágott dióval vagy pisztáciával. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |