| Paradicsomsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 70 dkg paradicsom 1 kisebb vöröshagyma fél csokor petrezselyem 3 dl víz 2 csapott evőkanál porcukor 1 evőkanál 10%-os csemege ételecet fél mokkáskanál só Elkészítés: A paradicsomokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd zöld szárukat kiskéssel kivágjuk. Ezután a szemeket kb. 3 mm vastagon fölszeleteljük. A megtisztított vöröshagymát és a megmosott, lecsöpögtetett petrezselymet finomra vágjuk. A hideg vízben a porcukrot, az ecetet meg a sót addig kevergetjük, amíg teljesen föloldódnak benne. A hagymát meg a petrezselymet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a paradicsomot is. A hagymát meg Tanácsok: A salátalevet ecet helyett 2 evőkanálnyi citromlével is ízesíthetjük, így íze kellemesebb lesz. Egy adag: 102 kcal Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: szami76 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |