| Paradicsomsaláta 2. receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Hozzávalók: 1 kg húsos paradicsom, karikára vágva, 4-5 gerezd fokhagyma apróra darabolva, zúzva, 1 lilahagyma apró karikára vágva, 1 csokor metélőhagyma apróra vágva, 1-2 evőkanálnyi balzsamecet, 1 evőkanál evőkanál olívaolaj. Ízlés szerint tengeri só, őrölt fekete bors (jobb a frissen törtött), kristálycukor. Elkészítés: Az előkészített hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, de a díszítéshez egy kevés metélőhagymát és petrezselyemlevelet tegyünk félre. Majd ízesítjük és óvatosan ismételten összekeverjük. Ha kész a tetejét a maradék metélőhagymával, petrezselyem zölddel díszítjük. Elkészítése után kb. 30-35 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Szaftos, sült húsokhoz, grillezett szárnyas húsételekhez tálalva kiváló és nagyon finom. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |