| Paradicsomos-tejszínes csirkeragu receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 2 cukkini (kb. 20 centis) 4 nagy paradicsom 2 dl tejszín (lehet áltejszín is, azaz növényi tejszín) 1 teáskanál bazsalikom olíva olaj só Elkészítés: A csirkemellfilét felkockázom és kevés olíva olajon fehéredésig pirítom. Ezután hozzáteszem a felkockázott paradicsomot. Akinek van ideje és igényes, húzza le a paradicsom héját. A módszer egyszerű, a paradicsom alján x-et kell vágni, majd a paradicsomot forró vízbe mártani 1 percre, utána hideg víz alá tenni és könnyen le lehet húzni. Enélkül a paradicsom héja ott csúfoskodik az ételben. Engem mondjuk nem zavar.Addig főzöm, amíg a paradicsom szétfő. Közben, persze, sózom és megszórom bőségesen bazsalikommal. Felöntöm tejszínnel és felforralom. Ekkor teszem csak bele a fél-negyed cikkekre vágott cukkinit, amivel már csak felforralom, hogy a cukkini is átmelegedjen, azonban főzni már nem főzöm. Köretnek tészta és rizs is tökéletes hozzá, sőt, még sajtot is lehet rá szórni. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |