| Paradicsomos káposztafőzelák rántás nélkül receptLevesek Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta 1 kis fej hagyma 2 kicsi doboz paradicsom püré 1 evőkanál cukor pici só csipet köménymag Elkészítés: A feldarabolt káposztát nagyobb edénybe rakjuk - és csak annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Kissé megsózzuk, hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük (20-25 perc). Ha elkészült a káposzta, leszűrjük és a főzővízet egy edényben megtartjuk! A paradicsompürét és főzővizet összekeverjük.Jól összeforraljuk, belerakjuk a káposztát, végül ízlés szerint sózzuk, és a cukorral édesítjük. Az edényt inkább csak rázogassuk, mert kevergetéssel könnyen összetörjük a káposztát! Tanácsok: Ez rántás nélkül készült, finom, elsődlegesen emésztőrendszeri betegteknek ajánlom, én személy szerint a keményítőre érzékeny vagyok, és rántás nélkül készítem, nagyon finom! Diétázóknak, fogyizóknak is kiváló! A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |