| Pápaszemes sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához 60 dkg finomliszt 25 dkg Rama v. 20 dkg zsír 10 dkg cukor 2 dl tej 3 dkg élesztő kb 2dl tejföl Kenéshez baracklekvár A töltelékhez 5 tojásfehérje 25 dkg darált dió 25 dkg porcukor 1 citrom reszelt héja 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: A cukrot beletesszük a tejbe, meglangyosítjuk, az élesztőt megfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, amiben előzőleg elmorzsoltuk a zsiradékot és a tojássárgákkal meg annyi tejföllel hogy közepesen lágy tésztát kapjunk összegyúrjuk. 4 cipóba vágjuk, és kis ideig pihentetjük. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a diót, citromhéjat, vaníliát. A cipókat kb 35x15cm nagyságúra nyújtjuk, megkenjük baracklekvárral és a két hosszabb oldalát befele tekerjük úgy, hogy középen helyet hagyunk a tölteléknek. Középre rakjuk a tölteléket. A feltekert széleket felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Tanácsok: Fátyolnyi porcukorral megszórhatjuk tálalás előtt. A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |