| Panna cotta citrommal részegtíve, málnával megbolondítva receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 adaghoz: A málnás réteghez 2,5 dl málnapép 5 g zselatin (por) A citromos réteghez: 3 dl tej 2 dl tejszín 1 csomag vaníliás cukor 3-4 evőkanál porcukor 1 citrom leve reszelt citromhéj 10 g zselatin (por) Elkészítés: A málnát ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át. Ezután forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel keverjük simára, majd egyenlően elosztva öntsük bele a formákba. Hagyjuk langyosra hűlni, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. A citromos réteghez a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, a porcukrot (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot is), a citromlevet és reszelt citromhéjat keverjük össze, majd hevítsük forráspontig, közben többször keverjük meg. Ezután vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel keverjük simára, majd hűtsük ki. A hűtőből vegyük ki a formákat, majd óvatosan öntsük a megdermedt málna tetejére a kihűtött keveréket. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a citromos rész is teljesen megdermedjen. Tálalás előtt a formákat pár pillanatra mártsuk bele meleg vízbe, majd fordítsuk rá a tányérra, és óvatosan vegyük le. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |