| Magyar szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: - 4 tojás - 25 dkg cukor - 25 dkg liszt - 1 dl forró víz - 1 dl olaj - egy csipet só - 1/2 csomag sütôpor - 2 csipet szódabikarbóna - 1/2 üveg mandulaaroma, ami zöldszínű; Krém: - 1/2 kg áttört túró - 20 dkg porcukor - 25 dkg vaj vagy margarin - 2 csomag vaníliás cukor - kis reszelt citromhéj Zselé: - 8 dl pirosszínű;, szénsavas üdítô - 2 csomag puncs pudingpor - 2 ek cukor Elkészítés: A tojások sárgáját elôször a cukorral, majd a vízzel, az olajjal, habosra keverjük. A lisztet beleszitáljuk a sütôporra, szódabikarbónával, elkeverjük, majd színezzük az aromával. A pici sóval keményre vert tojásfehérjével elkeverjük, 180 fokon készre sütjük. Krém: A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd a többi hozzávalóval jól kikeverjük, felhasználásig hűtjük. Zselé: A hozzávalókból sűrű pudingot fôzünk. Langyosra hűtjük. Ha a piskóta kihűlt, rákenjük a krémet, majd a langyos zselét. Tanácsok: Ha kész van, még egy óra nem árt neki hűvös helyen. A tepsi mérete nem lényeges, mert vagy laposabb lesz, vagy magasabb, ki hogy szereti. Én egy 32x43-as tesiben sütöttem. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Krilion Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |