Tutireceptek.hu fejléc

Kinder Pingui szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói (2 laphoz):

6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál meleg víz
6 evőkanál liszt
2 evőkanál keserű kakaópor
1 csomag sütőpor


Tejszínes krém:

5 dl tejszín (édes Hulala növényi készítmény)
1 evőkanál zselatin (vagy 1 csomag zseléfix)
1 evőkanál folyékony méz
1/2 kávéskanál vanília aroma

Csokoládés krém:

15 dkg csokoládé
10 dkg Ráma margarin / vaj
1 evőkanál víz
2 evőkanál olaj

Bevonat:

20 dkg étcsokoládé
10 dkg Ráma margarin /vaj
3 evőkanál olaj
1 evőkanál víz
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral, és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki.
Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával!

A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el.
A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.
Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.
Lassan csorgassuk bele a mézet, és verjünk kemény habot belőle.
Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.

Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen), és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni!

Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.
Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.

Tanácsok:
Elég macerás az elkészítés,de nagyon finom!


A receptet beküldte: Salla


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Felhőszelet 2 » SERTÉSSZELET SÜTÖTÖKKEL » Diplomata szelet » Pudingos szelet
» Gertrud szelet » Alufóliás halszelet » Zabpehelyhes szelet » Római szelet
» Óvári szelet » Rumos szelet » Rumos, diós, kávés szelet » Kakaós szelet Tőlem!
» Dübari szelet » Majoránnás szelet » Kakaós szelet II. » Szarvasszelet tejfölösen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.