| Drazsés szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 300 g finomliszt 125 g apró darabokra tört tejcsoki 50 g finomra darált kesudió 1 tk szódabikarbóna 125 g vaj 100 g kristálycukor 2 vaniliás cukor 1 tojás csipet só 50 g franciadrazsé vagy m&m’s cukorka Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy 25 cm-es piteformát. Szitáljuk össze a lisztet a szódabikarbónával és a sóval egy közepes méretű tálba. Keverjük a margarint és a kétféle cukrot habos krémmé, elektromos habverővel, magas fordulatszámon. Adjuk hozzá a tojást , majd dolgozzuk össze a lisztes keverékkel, a finomra darált kesudióval és a csokidarabkákkal. Nyomkodjuk a masszát az előkészített formába, végül díszítsük színes franciadrazsé szemekkel. Süssük 10-12 percig, míg a sütemény teteje gyengén megpirul. Tanácsok: Az eredeti recept paradiót ír, de finomabb kesudióval. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |