| Pangasiuspaprikás vargányás nokedlivel receptHalas ételek Hozzávalók: 700 g harcsafilé (pangasius) 80 g vöröshagyma 70 g zsír (vagy olaj) 100 g zöldpaprika 100 g paradicsom 2 dl tejföl 20 g liszt pirospaprika só, fokhagyma, bors 1 marék szárított vargánya A nokedlihez: fél kg liszt, 2 tojás, só, frissen őrölt bors, víz, maréknyi szárított vargánya, porrá darálva Elkészítés: A halat ízlés szerint daraboljuk (szeletre, kockára), a hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összevágjuk. A zsírban a hagymát megpirítjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beletesszük. Hozzáadjuk a kinyomkodott gombát, majd kevés vízzel felöntjük, fűszerezzük, és fedő alatt készre pároljuk, majd pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és ha kell, utána ízesítjük. Vigyázzunk, ne kevergessük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Én úgy szoktam, hogy kiveszem a halakat, behabarom a szaftot, majd visszateszem őket. A nokedli elkészítése: A nokedli tésztát kikevertem, amihez hozzákevertem a porított vargányát, majd a szokásos módon forrásban lévő vízbe szaggattam. A paprikást a nokedlivel tálaltam. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |