| Palacsintatorta zabpehelyből receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 3 tojás folyékony édesítő ízlés szerint 25 dkg zabpehely (őrölve) 1 dl ásványvíz 5 dl tej Töltelékhez: 0.5 kg tehéntúró folyékony édesítő ízlés szerint mazsola 2 evőkanál tejföl vanília citromhéj Elkészítés: Tészta: 3 tojást egy tálba teszek, jól elkeverem, hozzáadom a folyékony édesítőt és az őrölt zabpelyhet, az ásványvizet és a tejet. Simára keverem és hagyom 10-15 percig állni. Sűrűsödni fog, így kell még hozzá víz, vagy tej. Teflonpalacsintasütőbe teszek kis olajat, jól felforrósítom, löttyintek bele a tésztából és úgy, mint a hagyományos palacsintát, kisütöm. A túrót egy tálba teszem, a többi hozzávalóval együtt. Jól kikeverem. Egy kerek jénaiba teszek egy kihült palacsintát, rákenek a krémből, még egy palacsinta, megint krém és ezt addig, amíg elnem fogynak a hozzávalók. Így tortaformája lesz és könnyen fellehet szeletelni. A tetejére juharszirup, csoki, vagy bármi más (fogyizóknak esetleg semmi :)) tehető. Tanácsok: Melegen szakadósabb a tészta, de ha kihűlt, könnyen fellehet tekerni. Egymásra rakva viszont a szakadozottakat is ellehet rejteni. A tölteléket helyettesíthetjük lekvárral, csokival, fantázia és ízlés szerint. Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: J.K. Itza Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |