| Goffri U1 zabpehelyből receptHozzávalók: 2 csésze zabpehely 2 tojás (külön a fehérje és a sárgája) 3/4 csésze 1,5%-os tej 1/2 csésze víz 9 dkg olvasztott light margarin (én delmát használtam) édesítő ízlés szerint ez a natúr változat, kakaós esetén még 3 evőkanál kakaóport rakunk bele Elkészítés: Kézi mixerrel összekeverjük a zabpelyhet,tojás sárgáját,tejet,vizet,vajat és ha kakaósat készítünk akkor a kakaót is most adjuk hozzá. Tojásfehérjét felverjük az édesítővel és hozzákeverjük a tésztához. Kb fél órát hagyjuk pihenni, hogy a zabpehely megpuhuljon. Az előmelegített goffrisütőt kivajazzuk és kisütjük a tésztát. Tanácsok: Én a goffrihoz pudingot szoktam készíteni édesítővel és 1,5%-os tejjel Kép a naplómban az 1047.bejegyzésnél Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Kiss Mária Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |