Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsános pite (Quice padlizsánnal és sajttal) recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
250 gramm liszt
120 gramm vaj
1 tk só
1 tk ecet
6 ek tej
3 tojás
1 nagy tejföl
bacon

bors
fokhagyma (esetleg szárított)
bazsalikom
chili paprika (örölt)
oregáno
(más füszerezéssel is finom)
sajt reszelve
1 padlizsán
1 piros szinü paprika
1 lilahagyma

Elkészítés:
1. a lisztet a sóval egy tálba öntöm, belereszeljük a hideg vajat. az ecetet belecsepegtetem a tejbe, ezt beleöntöm a lisztbe és jól összedolgozom (tojás nélkül!) amikor ez megvan, hytöbe teszem kb egy órára pihenni)

2. a padlizsánt felkockázom, besózom, állni hagyom, h kicsit kiengedje a levét.

3. a cacont felcsíkozom, kevés olajon megpirítom beleszelem a lilahagymat (kockara) es a piros szinu paprikat, ízlés szerint füszerezzük, pl toszkán füszerkeverek)
en fokhagymat frisset szelek bel e3-4 gerezdet, kis orolt chilipaprika, bors, bazsalikom, de sot itt nem hiszen a padlizsant mar besoztuk es a bacon is sos kicsit)

4. ha a padlizsan levet engedett, kinyomkodom belole, es a hagymas keverekhez adom, fonnyasztom benne, amig puha lesz. kevergetem kozben.

5. amikor a teszta kipihente magat :) egy kb 25 cm atmeroju quice formaba nyujtom, ugy h a szelere is felerjen a teszta. villaval surun meglyuggatom (a quiche (pitesuto) forma helyett en most pl gyumolcstortahoz valo format hasznaltam, de ugyanilyen jo a kor alaku csatos tortaforma is.)
elomelegitett sutoben sutjuk...hat megint csak azt modom, h nem tudom meddig, akinek jo a sutoje, tudni fogja :) rozsaszinre kell sutni, vagyis majdnem keszre, ha megtapogatjuk, kisse szarazabbnak de nem kemenynek kell lennie. en kozben parszor kiveszem, mert kisse zsugorodik a teszta, de mivel vajas, jol formalhato sutes kozben is, vagy en vagyok bena, de elsore pl osszeugrott a sutesnel, most harmadszorra mar nem :) szoval en kozben neha kivettem es szepen a kezemmel, vagy vmi alkalmatossaggal kiegyengettem.

6. mig sul a teszta felverjuk a 3 tojast kis borssal, nagyon keves soval, adunk hozza 2 evokanal lisztet es az egesz tejfolt. jol osszekeverjuk.

7. egy keves tojasos masszat kiveszek, ehhez reszelek sajtot, a nagyobb reszhez pedig hozzaadom a padlizsanos kevereket.

8. a padlizsanos tojasos masszat raontom es elegyengetem a tesztan. a tetejere rateszem a reszelt sajtos tojast. (valoszinuleg eppen ilyen jo az is, ha csak siman megszorjuk jol reszelt sajttal :) a tetejere paradicsomkarikakat teszek.

9. beteszem a sutobe es osszesutom, ez kb 30 perc, kozben en megneztem parszor villaval, ha a kozepe is olyan, h szilardabb, akkor jo. sem kell, h tok kemeny legyen, a szele, ha megpirul a tesztanak, nem baj, leegni nem nagyon fog, mert eleg vajas a teszta.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: birgi74


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános rakott csirke » Pangásius márványsajttal » Csicsóka gomolyasajttal » Rakott cukkini sajttal
» Gombás szelet sajttal » Padlizsános pite » Padlizsános vendégtál » Lazactatár krémsajttal
» Lencsepüré sajttal » Fasírt sajttal » Padlizsános sültrizs » Tepsis cukkini krémsajttal
» Rakott hús füstöltsajttal » Falatkák kétféle sajttal » Kifli sajttal sütve » Sajttal sütött burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.