| Padlizsános pite (Quice padlizsánnal és sajttal) receptTésztafélék Hozzávalók: 250 gramm liszt 120 gramm vaj 1 tk só 1 tk ecet 6 ek tej 3 tojás 1 nagy tejföl bacon só bors fokhagyma (esetleg szárított) bazsalikom chili paprika (örölt) oregáno (más füszerezéssel is finom) sajt reszelve 1 padlizsán 1 piros szinü paprika 1 lilahagyma Elkészítés: 1. a lisztet a sóval egy tálba öntöm, belereszeljük a hideg vajat. az ecetet belecsepegtetem a tejbe, ezt beleöntöm a lisztbe és jól összedolgozom (tojás nélkül!) amikor ez megvan, hytöbe teszem kb egy órára pihenni) 2. a padlizsánt felkockázom, besózom, állni hagyom, h kicsit kiengedje a levét. 3. a cacont felcsíkozom, kevés olajon megpirítom beleszelem a lilahagymat (kockara) es a piros szinu paprikat, ízlés szerint füszerezzük, pl toszkán füszerkeverek) en fokhagymat frisset szelek bel e3-4 gerezdet, kis orolt chilipaprika, bors, bazsalikom, de sot itt nem hiszen a padlizsant mar besoztuk es a bacon is sos kicsit) 4. ha a padlizsan levet engedett, kinyomkodom belole, es a hagymas keverekhez adom, fonnyasztom benne, amig puha lesz. kevergetem kozben. 5. amikor a teszta kipihente magat :) egy kb 25 cm atmeroju quice formaba nyujtom, ugy h a szelere is felerjen a teszta. villaval surun meglyuggatom (a quiche (pitesuto) forma helyett en most pl gyumolcstortahoz valo format hasznaltam, de ugyanilyen jo a kor alaku csatos tortaforma is.) elomelegitett sutoben sutjuk...hat megint csak azt modom, h nem tudom meddig, akinek jo a sutoje, tudni fogja :) rozsaszinre kell sutni, vagyis majdnem keszre, ha megtapogatjuk, kisse szarazabbnak de nem kemenynek kell lennie. en kozben parszor kiveszem, mert kisse zsugorodik a teszta, de mivel vajas, jol formalhato sutes kozben is, vagy en vagyok bena, de elsore pl osszeugrott a sutesnel, most harmadszorra mar nem :) szoval en kozben neha kivettem es szepen a kezemmel, vagy vmi alkalmatossaggal kiegyengettem. 6. mig sul a teszta felverjuk a 3 tojast kis borssal, nagyon keves soval, adunk hozza 2 evokanal lisztet es az egesz tejfolt. jol osszekeverjuk. 7. egy keves tojasos masszat kiveszek, ehhez reszelek sajtot, a nagyobb reszhez pedig hozzaadom a padlizsanos kevereket. 8. a padlizsanos tojasos masszat raontom es elegyengetem a tesztan. a tetejere rateszem a reszelt sajtos tojast. (valoszinuleg eppen ilyen jo az is, ha csak siman megszorjuk jol reszelt sajttal :) a tetejere paradicsomkarikakat teszek. 9. beteszem a sutobe es osszesutom, ez kb 30 perc, kozben en megneztem parszor villaval, ha a kozepe is olyan, h szilardabb, akkor jo. sem kell, h tok kemeny legyen, a szele, ha megpirul a tesztanak, nem baj, leegni nem nagyon fog, mert eleg vajas a teszta. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: birgi74 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |