| Padlizsánkrém, erdélyi recept szerint kis módosítással receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 2 nagyobb padlizsán, 3 db. szép húsos paprika, 1-2 kisebb lila, vagy vöröshagyma,olajon megfuttatva, vagy 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva. 1dl. szűz olivaolaj, só, bors Elkészítés: A megmosott padlizsánokat és paprikákat szárazra törlöm,és a sütő rácsán megsütöm.A padlizsán kb. 35-40 perc villanysütőben, a paprika hamarabb megpirul. A hagymát lereszelem. A megsült paprika héját és a magházát eltávolítom és csak a paprika húsát teszem bele a tálba amiben összekeverem a hagymával az olivaolajjal és a sóval. A padlizsánt kiveszem a sütőből, meggyőződök arról, hogy megsült. Villával, vagy hústűvel megszúrkálom és ha puha belül akkor jó. Hagyom, hogy kihűljön majd lehúzom a héját. A többi összedolgozott anyaghoz adom, és botmixerrel pépesre keverem, majd ízlés szerint borsozom. Kb. 1-2 órát hűtőben pihentetem, hogy összeérjenek az ízek.Napokig eláll és egyre jobb lesz az íze. Tanácsok: A vöröshagyma helyett lehet lilahagyma 1 kisebb fej, vagy fokhagyma 2 gerezd összezúzva. Ajánlatos a hagymát kevés olajon megfuttatni üvegesre,hogy a leve elpárologjon, mivel nyersen a padlizsánhoz keverve az intenzív hagymaízt és szagot átveszi a bőrünk, és kellemetlen hatása lesz a környezetünkben. Ráadásul ha aránytalanul sok a hagyma akkor kellemetlen keserű íze lesz a padlizsánkrémnek. Amennyiben mégis nyersen kevered a krémbe és jóízűen eszel belőle, lehetőleg ne menj utána moziba, randira, zsúfolt helyre, ha nem akarod, hogy pánikszerűen meneküljenek mellőled. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: négyLM Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |