Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánkrém, erdélyi recept szerint kis módosítással recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán,
3 db. szép húsos paprika,
1-2 kisebb lila, vagy vöröshagyma,olajon megfuttatva, vagy 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva.
1dl. szűz olivaolaj,
só,
bors

Elkészítés:
A megmosott padlizsánokat és paprikákat szárazra törlöm,és a sütő rácsán megsütöm.A padlizsán kb. 35-40 perc villanysütőben, a paprika hamarabb megpirul.
A hagymát lereszelem.
A megsült paprika héját és a magházát eltávolítom és csak a paprika húsát teszem bele a tálba amiben összekeverem a hagymával az olivaolajjal és a sóval.
A padlizsánt kiveszem a sütőből, meggyőződök arról, hogy megsült. Villával, vagy hústűvel megszúrkálom és ha puha belül akkor jó.
Hagyom, hogy kihűljön majd lehúzom a héját.
A többi összedolgozott anyaghoz adom, és botmixerrel pépesre keverem, majd ízlés szerint borsozom.
Kb. 1-2 órát hűtőben pihentetem, hogy összeérjenek az ízek.Napokig eláll és egyre jobb lesz az íze.

Tanácsok:
A vöröshagyma helyett lehet lilahagyma 1 kisebb fej, vagy fokhagyma 2 gerezd összezúzva. Ajánlatos a hagymát kevés olajon megfuttatni üvegesre,hogy a leve elpárologjon, mivel nyersen a padlizsánhoz keverve az intenzív hagymaízt és szagot átveszi a bőrünk, és kellemetlen hatása lesz a környezetünkben. Ráadásul ha aránytalanul sok a hagyma akkor kellemetlen keserű íze lesz a padlizsánkrémnek.
Amennyiben mégis nyersen kevered a krémbe és jóízűen eszel belőle, lehetőleg ne menj utána moziba, randira, zsúfolt helyre, ha nem akarod, hogy pánikszerűen meneküljenek mellőled.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: négyLM


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi töltött paprika » Erdélyi fokhagymaleves » Eredeti padlizsánkrém » Allgäni sajtleves recept
» Erdélyi rakottas » Joghurtos padlizsánkrém » Mákos guba szerintem » Meleg Padlizsánkrém
» Erdélyi zakuszka » Madártej (saját recept) » Zucotto recept » Kenyér alaprecept
» Padlizsánkrém piritóssal » Erdélyi flekken öntettel » Tiramisu nagyi szerint » Ínyenc padlizsánkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.