| Zucotto recept receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 12 dkg margarin (puha) 10 dkg finomliszt 1.5 teáskanál sütőpor 2 ek cukrozatlan kakaópor 12 dkg nádcukor (lehet sima is) 2 db tojás 3 ek konyak (cseresznyepálinka is tökéletes hozzá) A töltelékhez 3 dl habtejszín (zsíros) 3 dkg porcukor (átszitált) 6 dkg mandula (apróra vágott, pörkölt) 25 dkg cseresznye (kimagozott, befőtt is jó) 6 dkg étcsokoládé (finomra aprított) Elkészítés: A tésztához A lisztet, a sütőport és a kakaóport tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a margarint és a kissé felvert tojásokat. Alaposan összekeverjük, és a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. A 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg a tészta megemelkedik és megszilárdul. A megsült tésztát 5 percig a tepsiben pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. Egy 1 liter űrtartalmú hőálló tál peremének a segítségével a megsült tésztából kivágunk egy korongot, és félretesszük. A tálat kibéleljük frissen tartó fóliával, majd a megmaradt tésztával, illetve darabjaival. A tésztát- a félretett korongot is- meglocsoljuk konyakkal. A töltelékhez A tejszínt a cukorral habbá verjük. A kemény habba beleforgatjuk a mandulát, a cseresznyét és a csokoládét, majd megtöltjük vele a tésztát. A tetejét lefedjük a tésztakoronggal, amelyre egy tányért, majd súlyokat helyezünk. A zucottot 6-8 órán vagy egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt tálra borítjuk. Díszítésként megszórhatjuk porcukorral, kakaóporral, vagy dekorálhatjuk cseresznyével is. Tanácsok: sütési hőfok: 190°C tepsi mérete: 30x20 cm A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |