Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánkrém (erdélyi recept) recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
Hozzávalók 1 adaghoz: 4 db közepes méretű padlizsán, 2 fej vöröshagyma, 1-1/5 dl hidegen sajtolt olaj, só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, áttörölgetjük, majd meggrillezzük. Az erdélyiek, amikor nagyobb mennyiséget készítenek, nyílt láng felett, rácsra téve megsütik minden oldalukat. Otthon vagy a tűzhelyre tegyünk fóliát, és azon süssük meg, vagy a sütőben a rácsra téve grillezzük meg őket.
A padlizsán héja el fog feketedni, de ez ne rémisszen meg, mert a belsejének meg kell puhulni. A héj kicsit égett mivolta nem fogja befolyásolni a belső rész állagát, ízét.
Közben vágjuk a hagymás darabokra, és az olajon dinszteljük meg.
Ha készen van a padlizsán, húzzuk le a héját. A belső részt a dinsztelt hagymával, és a fűszerekkel turmixoljuk össze.

Tanácsok:
Kenyérre, pirítósra téve, sok zöldséggel, paradicsommal kitűnő reggeli, vacsora alternatíva.
Nagyobb mennyiségben is elkészíthetjük, és üvegekbe téve, télire is rakhatunk el belőle.


A receptet beküldte: Renymano


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi zakuszka » Puncsos kekszes recept » Csillu sárgatúró receptje » Erdélyi csorbaleves
» Erdélyi vargabéles » Tavaszi tekercs recept » Erdélyi flekken öntettel » Erdélyi töltött paprika
» Madártej (saját recept) » Padlizsánkrém piritóssal » Alföldi húsgombóc recept » Erdélyi raguleves
» Bögrés-mikró recept » Erdélyi paradicsomleves » Erdélyi sertéstokány » Erdélyi baglyos leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.