| Málnás túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg málna 3 tojás 20 dkg cukor csipetnyi só 10 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítő 1 tk. sütőpor 10 dkg mogyorós grillázs 3 g színtelen zselatin 50 dkg mascarpone (natúr krémsajt) 75 dkg túró 1 zacskó vanília ízű öntetpor (főzős) 450 g tejszín sütőpapír porcukor Elkészítés: A tojások fehérjét 10 dkg cukorral és a sóval kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a tojássárgákat, rászitáljuk az étkezési keményítővel és sütőporral elvegyített lisztet, végül beleforgatunk 8 dkg feldarabolt grillázst. A tésztát sütőpapírral kibélelt 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. 200 fokon 20-25 percig sütjük. A zselatint feloldjuk a csomagoláson olvasható módon. A túrót kikeverjük az öntetporral, a mascarponéval és a maradék cukorral. Beleforgatjuk a felvert tejszínt. A pürésített, átpasszírozott málnát elvegyítjük a feloldott zselatinnal. A túrókrémet két részre osztjuk. Az egyik adagba belekeverjük a málnapürét. A kihűlt piskótát félbevágjuk éles késsel. Az alsó lapra rásimítjuk a málnakrémet. A másik lappal befedjük, a fehér krémmel megkenjük, és 4 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A karima eltávolítása után a torta oldalát megkenjük a tejszínhabbal, és a maradék grillázzsal díszítjük. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |