| Őszi saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej zeller 1 evőkanál citromlé 10 dkg ementáli sajt 1 szelet szendvicskenyér 10 fél dióbél 2 alma 3 körte 1 evőkanál vaj 1 evőkanál vörösborecet 1 csipet cukor 3 evőkanál (dió)olaj Elkészítés: A zellert meghámozzuk, megmossuk, és gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk. Megcsepegtetjük citromlével, és állni hagyjuk. A sajtot és a kenyeret kis kockákra vágjuk. A dió felét durván összevagdaljuk. Az almát és a körtét megmossuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük. Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a kenyérkockákat. Egy negyed almát finomra lereszelünk, a többit a körtével együtt vékony szeletkékre vágjuk. Összekeverjük az ecetet az almapéppel, sóval, borssal, cukorral ízesítjük, és erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat. A zellert, az almát, a körtét, a sajtot, a vágott diót és a kenyérkockákat összekeverjük, ráöntjük az öntetet, összeforgatjuk. A dióbelekkel díszítjük. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |