| Orchidea szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 5 db tojásfehérje 15 dkg porcukor 15 dkg darált mák 2 ek liszt 1/2 sütőpor Krémhez: 5 db tojássárgája 10 dkg cukor 20 dkg vaj 1 csomag vanília pudingpor 3 dl tej A 2. krémhez: 2 dl habtejszín 5 dkg csokoládé 2 ek cukor 1/2 dl langyos víz+ 1 csapott ek zselatin A tetejére: 15 dkg étcsokoládé + 2 ek étolaj 10 dkg porcukor 2 ek 100 %-os narancslé Elkészítés: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes sütőporos keveréket. 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Az 1. krémhez a tojás sárgákat a cukrokkal, pudingporral, tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük és hozzákeverjük a kihabosított vajat. A 2. krémhez: A tejszínt a cukorral kemény habbá vejük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd a feloldott zselatint is. Jól kihabosítjuk. Összeállítás: A tésztára kenjük a sárga krémet, majd a csokis habos krémet. A tortabevonót 2 ek. olajjal felolvasztjuk vízgőz felett,3/4 részével bevonjuk. Amikor megkötött a csokimáz, a maradék csokival ide-oda csíkokat húzogatunk. A porcukrot 1 ek. narancsos 100 %-os gyümölcslével kikeverjük,addig keverjük míg a cukor felolvad és ízlés szerint a süti tetejére csurgatjuk vagy habzsákba töltve. A sárga részekre darálatlan mákot szórtam. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |