| Érsek szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 12 dkg vaj 2 tojás 10 dkg cukor 1 csomag sütőpor 1 dl tej A töltelékhez: 50 dkg alma őrölt fahéj fél kis üveg ribizlilekvár 1 tojás a tészta kenéshez Elkészítés: A lisztet a vajjal morzsoljuk el, adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a tejet. Jól dolgozzuk össze, és fél órára tegyük a hűtőbe. Osszuk 3 egyenlő részre, és formázzuk cipó alakúra. Lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastag téglalappá, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe. Rakjuk meg a vékony szeletekre vágott almával, és szórjuk meg őrölt fahéjjal. A következő réteg tésztára kenjük a simára kevert ribizlilekvárt, és a tetejére kerül a harmadik tésztalap. Kenjük meg a felvert tojással, majd előmelegített sütőben süssük pirosra. Hűtsük ki, vágjuk téglalap alakúra, és ízlés szerint szórjuk meg porcukorral. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |