| Omlós csirke spenótos májjal és avokádósalátával receptEgytálételek Hozzávalók: 4 személyre 1 egész csirke 60 dkg bébi spenót 0,5 dl olivaolaj 1 ek őrölt dió 1 ek vaj 2 avokádó 4 paradicsom 3 újhagyma 1 lime 1 narancs 2 szál halványító zeller őrölt bors só Elkészítés: Egy teljes csirkét teszek a tepsibe, lehetőség szerint legyen háztáji. A sütőt előmelegítem 140 fokra, alul-felül sütő állásban. A csirkét lemosom, és egy darabban berakom a tepsibe, megszórom nem kevés morzsolt kakukkfűvel, durván őrölt borssal és nagyon kevés sóval. Meglocsolom jófajta oliva olajjal és fedés nélkül berakom a sütőbe. Ezzel a módszerrel akár négy órát is bent maradhat, közben locsolom. Bébi spenótot vajon egy kevés fokhagymával, sóval, borssal megfonnyasztok, tetszés szerint őrölt diót is pirítok alá. Lényeg, hogy éppen csak futtassuk meg a zsenge spenótot, hogy a levelek majdnem épen maradjanak. Másik köretnek avokádó salátát készítek: az avokádót, apróra vágom és a magjával együtt egy tálba teszem, hogy ne barnuljon meg, mert ha hiszik, ha nem, a mag jelenléte megőrzi a színét (végig benne tartom) hozzá teszek apró kockára vágott, héjától megszabadított paradicsomot, apróra vágott újhagymát zöldjével, kockára vágott narancsot, néha még egy kevés halványító zellert is vágok mellé. Bőségesen megöntözöm lime lével és narancslével. Összekeverem, hagyom összeérni, ízesítem, ha szükséges. A csirkéből kiszedett csirkemájat apróra vágom és vajon egy kis mentával hirtelen megpirítom, éppen hogy színt kapjon, de bévül legyen omlós, rozé. A spenótot formázva a kis májakat rétegesen helyezem el, hogy felülre is kerüljön máj. Az avokádós massza összeérve, és formázva csak a narancs levét ereszti egy kicsit, de az omlós csirkemellel érintkezve kifejezetten kellemes. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |