| Olasz kagylótészta paradicsommal és gombával receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg kagylótészta 50 dkg paradicsom 2 nagy vöröshagyma 30 dkg gomba 3 csokor petrezselyem fél citrom 2 gerezd fokhagyma só bors 3 evőkanál olívaolaj Elkészítés: A paradicsomokat megmossuk, majd kb. 1 percig forró vízbe tartjuk, hogy a héját könnyen le tudjuk húzni. Ezt követően felszeleteljük. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, megmossuk. A gombát megpucoljuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd citromlével meglocsoljuk és egy fazékba tesszük. Az olívaolajat közepesen felhevítjük, a felaprított hagymát megpároljuk. A paradicsomszeleteket és az egész fokhagymagerezdeket is mellétesszük, és körülbelül 10 percig együtt főzzük. A felszeletelt gombát is a serpenyőbe tesszük, és még tíz percig főzzük. Az egészet sóval és borssal ízesítjük. A kész feltétet apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. A tésztát sós vízben megfőzzük, majd a tányérokon szétosztjuk, és a szósszal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |