Tutireceptek.hu fejléc

Olasz kagylótészta paradicsommal és gombával recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg kagylótészta
50 dkg paradicsom
2 nagy vöröshagyma
30 dkg gomba
3 csokor petrezselyem
fél citrom
2 gerezd fokhagyma

bors
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, majd kb. 1 percig forró vízbe tartjuk, hogy a héját könnyen le tudjuk húzni. Ezt követően felszeleteljük.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, megmossuk.
A gombát megpucoljuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd citromlével meglocsoljuk és egy fazékba tesszük.
Az olívaolajat közepesen felhevítjük, a felaprított hagymát megpároljuk. A paradicsomszeleteket és az egész fokhagymagerezdeket is mellétesszük, és körülbelül 10 percig együtt főzzük. A felszeletelt gombát is a serpenyőbe tesszük, és még tíz percig főzzük. Az egészet sóval és borssal ízesítjük. A kész feltétet apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. A tésztát sós vízben megfőzzük, majd a tányérokon szétosztjuk, és a szósszal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombával rakott krumpli » Sajtos csirkemell gombával » Eredeti olasz Tiramisu » Rakott kel gombával
» Zúzaragu gombával » Olasz spagetti saláta » Gombával töltött cékla » Húsos-gombás kagylótészta
» Olaszos csirkemell » Tarja gombával » Tepsis husi gombával » Rakott csirkemell gombával
» Humusz sült gombával » Gnocci olaszos mártásban » Rakott csirke gombával » Pirított csirke gombával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.