| Olajos ringlivel, kapribogyóval töltött paradicsompaprika receptZöldséges ételek Hozzávalók: 8 db csípős paradicsompaprika 8 db olajos ringli vagy ajóka (konzervhal) 8 db kapribogyó (ecetes létől lecsöpögtetve) fél liter ecet fél liter száraz fehérbor olívaolaj 1,5-2 decis befőttesüveg Elkészítés: Az ecetet a borral felforraljuk és a forrásban lévő keverékbe beletesszük a kivájt paradicsompaprikákat, pár percig (2-3) főzzük. Ezután leszűrjük. A bor és ecet keverék több paradicsompaprikára is elég egyébként, csak arra kell, hogy ússzanak benne. Miután egy picit lehűltek, 1-1 kapribogyót feltekerünk 1-1 ringlivel és a paradicsompaprika belsejébe tömjük. Majd a befőttesüvegbe tesszük őket és felöntjük olívaolajjal, lezárjuk az üveget és sterilizálás nélkül is eláll hűtőben, előételként fogyasztható. Az olívaolajat, amivel felöntöttük, utólag elhasználhatjuk főzésre vagy salátákra, szóval nem megy kárba. A receptet beküldte: gribedli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |