Tutireceptek.hu fejléc

Olajos ringlivel, kapribogyóval töltött paradicsompaprika recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
8 db csípős paradicsompaprika
8 db olajos ringli vagy ajóka (konzervhal)
8 db kapribogyó (ecetes létől lecsöpögtetve)
fél liter ecet
fél liter száraz fehérbor
olívaolaj
1,5-2 decis befőttesüveg

Elkészítés:
Az ecetet a borral felforraljuk és a forrásban lévő keverékbe beletesszük a kivájt paradicsompaprikákat, pár percig (2-3) főzzük. Ezután leszűrjük. A bor és ecet keverék több paradicsompaprikára is elég egyébként, csak arra kell, hogy ússzanak benne.
Miután egy picit lehűltek, 1-1 kapribogyót feltekerünk 1-1 ringlivel és a paradicsompaprika belsejébe tömjük. Majd a befőttesüvegbe tesszük őket és felöntjük olívaolajjal, lezárjuk az üveget és sterilizálás nélkül is eláll hűtőben, előételként fogyasztható. Az olívaolajat, amivel felöntöttük, utólag elhasználhatjuk főzésre vagy salátákra, szóval nem megy kárba.


A receptet beküldte: gribedli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött tök Nóci módra » Töltött füge » Bihari Töltött Burgonya » Töltött párizsiszeletek
» Töltött tojás paleosan » Túróval töltött alma » Töltött keksz » Töltött narancs
» Töltött krumplis fánk » Töltött zsemle » Töltött káposzta -nálunk » Sült töltöttpaprika
» Amerikai töltött csirke » Töltött sütőtök » Lecsóval töltött karaj » Ricottával töltött cukkini


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.