| Nyers káposztasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 közepes db vöröskáposzta (vagy fehér fejeskáposzta) 1 közepes db lilahagyma (vagy vöröshagyma) 1 kávéskanál só 2 csapott ek cukor 1 db babérlevél (kicsi) 1 kávéskanál köménymag 1 ek ecet (vagy ízlés szerint) 2 dl víz (egy bögre) Elkészítés: A káposztát vékonyra gyaluljuk, vagy vágjuk. Egy tálba tesszük, és egy kicsi sót rakunk rá. A hagymát szintén vékony szeletekre vágjuk. Félretesszük. Ha a káposzta levet engedett, kinyomkodjuk, és egy fazékba rakjuk a hagymával együtt, majd megszórjuk köménnyel. Egy edényben felforraljuk a vizet, beletesszük a sót, a cukrot, a babérlevelet. Ízlés szerinti ecetet öntünk bele. A forró saláta ecetet a káposztára öntjük. Lefedjük, és megvárjuk, míg kihűl. Nem árt neki, ha egy éjszakára a hűtőben pihen. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |