| Nyári zöldségleves gazdagon receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg. zöldborsó, 2 db. karalábé, 1 fej karfiol, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 csokor petrezselyemzöld, fél gumó zeller, csipetnyi borsikafű, só, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, 1 púpozott evőkanál liszt, őrölt fekete bors Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, zöldborsót kibontjuk, héját megmosva félre tesszük. A karalábét és a zelleret felkockázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük.. A borsó héját kevés vizben 10-15 percig forralva fúzzük, majd leszűrjük. A felszeletelt zöldségeket és a lereszelt vöröshagymát a felforrósitott zsiron pároljuk, majd rászórjuk a lisztet, jól átkeverjük, és felöntjük a szükség szerinti mennyiségű forró vízzel. Addig főzzük, amig a zöldségek megpuhulnak. Izlés szerint fűszerezzük. Tanácsok: Zöldpaprikát és érett paradicsomot is adhatunk hozzá, izlés szerint. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |