Tutireceptek.hu fejléc

Nyári eperleves (vissza a nyárba) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:


*
40 dkg érett földieper
*
4 ek cukor
*
1,25 dl fehérbor
*
2 ek tejszín
*
5 szem eper (kockákra vágva vagy szeletelve)
*
citromfű

Elkészítés:
Az epret megmossuk és a leveleit eltávolítjuk. Kockákra vágjuk, majd botmixerrel, vagy turmix gépben pépesítjük. Átpréseljük egy szűrőn, majd hozzáadjuk a cukrot, tejszínt, és a bort. Ha különlegesebb ízhatást szeretnénk elérni, a levesbe reszelhetünk citrom héjat. A levest lehűtjük, majd citromfűvel és kockázott, vagy szeletelt eperrel díszítjük. Kínálhatunk hozzá fagylaltot, vagy tejszínhabot.

Tanácsok:
Az eper amellett, hogy rendkívül esztétikus és finom, rengeted C-vitamint tartalmaz, mely erősíti az immunrendszert. Tartalmaz továbbá káliumot, mely elengedhetetlen az emberi szervezet számára. Az eperből készült finomságok segítenek a télen elvesztett vitaminok és ásványi anyagok pótlásában.


Eperből számtalan finom és tápláló ételt készíthetünk, csupán a fantáziánk szabhat határt. Natúr joghurttal és mézzel keverve természetes gyümölcsjoghurtot kapunk, más gyümölcsökkel társítva torta, vagy másformába helyezhetjük, s zselével leöntve a hűtőben állni hagyjuk. Így egy könnyű, hideg édességet kapunk.


A receptet beküldte: .Alexa.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyári joghurtos saláta » Eperleves » Nyári zöldségleves » Sajtos nyári saláta
» Gyors nyári kétszemélyes » Nyári saláta » Nyári zöldségleves 2 » Nyári sárgadinnye leves
» Nyári köles saláta » Nyári vegyes saláta » Nyári jeges sangria » Tejszínes eperleves
» Nyári kapros saláta » Habkönnyű nyári édesség » Könnyű nyári gyümölcsös » Jeges eperleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.