Tutireceptek.hu fejléc

Norvég tekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg lisz
1 deci tej
1 pohár natur joghurt
1/2 csomag sütőpor
5+6 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj
2 deci tejszin
2 kávéskanál fahéj
pici barnacukor diszitéshez

Elkészítés:
Az alapanyagokat a fahéj kivételével összegyúrom,majd kinyújtom.
A vajból hagyok 3 kanálnyit amivel a kinyújtott tésztát megkenem.
A 2 kávéskanálnyi fahéjat a 6 deka cukorral összekeverem és a kinyújtott olvasztott vajjal megkent tésztára egyenletesen rászórom.
Feltekerem tekercsnek és ujjnyi szeletekre vágom.
Sütőpapirral bélelt tepsibe rakom a tekercseket,melyek tetejére pici tejszint öntünk és barna cukorral meghintjük.

Tanácsok:
Előmelegitett sütőben maximum 20 perc alatt megsül.Nem kell sokáig sütni!Nagyon egyszerű elkésziteni és finom puha még másnap is.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: princess7200


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas diós tekercsek » Gesztenyés fincsi tekercs » .Spárgatekercs » Krumplis tekercs
» Különleges keksztekercs » Keksztekercs (Update 1) » Tojástekercs » Mamika Gesztenyés tekercse
» Aszpikos sonkatekercs » Sajttekercs mint előétel » Virslis tekercs » Diós sajttekercs
» Zoldseges tavaszi tekercs » Mézes tekercs » Budapest tekercs » Gesztenyés tekercs


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.