| Norvég tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg lisz 1 deci tej 1 pohár natur joghurt 1/2 csomag sütőpor 5+6 dkg cukor 10 dkg olvasztott vaj 2 deci tejszin 2 kávéskanál fahéj pici barnacukor diszitéshez Elkészítés: Az alapanyagokat a fahéj kivételével összegyúrom,majd kinyújtom. A vajból hagyok 3 kanálnyit amivel a kinyújtott tésztát megkenem. A 2 kávéskanálnyi fahéjat a 6 deka cukorral összekeverem és a kinyújtott olvasztott vajjal megkent tésztára egyenletesen rászórom. Feltekerem tekercsnek és ujjnyi szeletekre vágom. Sütőpapirral bélelt tepsibe rakom a tekercseket,melyek tetejére pici tejszint öntünk és barna cukorral meghintjük. Tanácsok: Előmelegitett sütőben maximum 20 perc alatt megsül.Nem kell sokáig sütni!Nagyon egyszerű elkésziteni és finom puha még másnap is. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: princess7200 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |