| Négy kincs étel receptZöldséges ételek Hozzávalók: # 00g friss gomba (kínai gomba vagy sampinyon) # 100g spárga # 100g abalone kagyló # 250g kelbimbó # 20g szárnyas zsír # 3g só # 3g ötízû por # 10g rizsbor # 300g alaplé # 25g kukoricaliszt Elkészítés: # 3g vagdalt gyömbér és zöldhagyma keverék Elkészítés: A spárga, az abalone, a gomba és a kelbimbó a négy kincs. Vágjuk fel a spárgát öt cm-es csíkokra, az abalone-t pedig falatnyi méretû lapocskákra. Egy kicsit vágjunk bele a késsel az abalone falatokba. Tisztítsuk meg a gombát, és tegyük forrásban lévõ vízbe a kelbimbóval együtt, majd fõzzük meg. Egy edényben melegítsünk zsírt vagy olajat, a gyömbér-zöldhagyma keveréket, az alaplevet, a sót, az ötízû port, és a rizsbort. Tegyük a négy kincset az edénybe, és fõzzük nagy lángon öt percig. Adjuk hozzá a kukoricalisztet, keverjük össze, és forgassuk meg benne az ételt. Egy tálon rendezzük a négy kincset négy egymás melletti vonalba, locsoljuk meg a szárnyas zsírral, és jó étvágyat. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |