| Négy kincs receptEgytálételek Hozzávalók: 100g friss gomba (kínai gomba vagy sampinyon) 100g spárga 100g abalone kagyló 250g kelbimbó 20g szárnyas zsír 3g só 3g ötízű por 10g rizsbor 300g alaplé 25g kukoricaliszt 3g vagdalt gyömbér és zöldhagyma keverék Elkészítés: A spárga, az abalone, a gomba és a kelbimbó a négy kincs. Vágjuk fel a spárgát öt cm-es csíkokra, az abalone-t pedig falatnyi méretű lapocskákra. Egy kicsit vágjunk bele a késsel az abalone falatokba. Tisztítsuk meg a gombát, és tegyük forrásban lévő vízbe a kelbimbóval együtt, majd főzzük meg. Egy edényben melegítsünk zsírt vagy olajat, a gyömbér-zöldhagyma keveréket, az alaplevet, a sót, az ötízű port, és a rizsbort. Tegyük a négy kincset az edénybe, és főzzük nagy lángon öt percig. Adjuk hozzá a kukoricalisztet, keverjük össze, és forgassuk meg benne az ételt. Egy tálon rendezzük a négy kincset négy egymás melletti vonalba, locsoljuk meg a szárnyas zsírral, és jó étvágyat. Tanácsok: Ötfűszer-keverék Más néven ötízű por. A sültek gyakori fűszere, nem árt, ha jó előre kikeverjük. Jól zárható üvegben bármeddig eláll. Összetevői: két rész porrátört csillagánizs, egy rész fahéj, egy rész szegfűszeg, egy rész szecsuáni bors, két rész édeskömény. Mindegyik porrá őrölve, és alaposan összekeverve. Nagyobb üzletekben és ázsiai boltokban kapható A "kínai alaplé" A sokféleképpen felhasznált "hétköznapi" kínai alaplevet sertés- és csirkecsontból, húsos aprólékból főzik, körülbelül fele-fele arányban. Csupán kis darab gyömbér és néhány szál újhagyma kerül bele. Gyöngyöző forrással 2 ½- 3 óráig készül. Az ünnepi vagy "bankett"-alaplébe tesznek kacsaaprólékot, sonkát és/vagy vadat is. Az arányok: 1 kg húsos csontra számítsunk 2,5 -3 liter vizet. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |