| Natúr szelet sajtos rakott brokkolival receptHúsételek Hozzávalók: 3 szelet karaj (csont nélkül) 4 db burgonya (közepes ) 1 db brokkoli (kisebb) 5 dkg sajt 1,5 dl tejszín 1 teáskanál szerecsendió 1 dl olaj 1 evőkanál rozsliszt só bors Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, a burgonyát héjában félpuhára főzzük. A megmosott és szárazra törölt húst kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés forró olajon megsütjük. Egy kisebb tepsit kikenünk olívaolajjal, és a meghámozott, karikára vágott burgonya felét lerakjuk. Megsózzuk, megborsózzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd a felszeletelt brokkolit rárakjuk a burgonyára, és újra megfűszerezzük. Ezután betakarjuk a megmaradt burgonyakarikákkal, szintén megfűszerezzük, végül ráöntjük a tejszínnel összekevert reszelt sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Még melegen tálaljuk a natúr szelettel. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |