| Natúr joghurtos húsgombóc leves receptEgytálételek Hozzávalók: sárgarépa 50 dkg darált hús 15 dkg rizs fokhagyma 1 natúr joghurt 1 tejföl só levesízesítő babérlevél kicsi színes paprika (vagy gulyás krém) 1 tojás bors olaj víz 1 púpos evőkanál liszt 1 marhahús leves kocka Elkészítés: Nagy lyukú reszelőn a sárgarépát lereszeljük. Kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük kb.1,5 l. vízzel,és beleteszünk 3-4 babérlevelet, amíg a leves felfő elkészítjük a gombócokat. A darált húst, rizst,tojást,zúzott fokhagymát összekeverjük,ízlés szerint fűszerezzük, és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat beletesszük a levesünkbe a leveskockával együtt, és kb. 20 perc alatt közepes tűzön megfőzzük. Amíg a gombócok főnek, elkészítjük a habarást. 1 púpos evőkanál lisztet kikeverünk a natúr joghurttal, és a tejföllel. Teszünk bele sót, kevés színes paprikát(vagy gulyás krémet). Mikor a gombócok megfőttek a léből 4-5 szedőkanálnyit adunk a habaráshoz, és a forró lével jól elkavarjuk(én kis kézi habverővel szoktam), majd a leveshez öntjük, és mihelyst felforrt a levesünk elkészült.Jó étvágyat! Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: lulu0616 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |