Tutireceptek.hu fejléc

Natúr joghurtos húsgombóc leves recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
sárgarépa
50 dkg darált hús
15 dkg rizs
fokhagyma
1 natúr joghurt
1 tejföl

levesízesítő
babérlevél
kicsi színes paprika (vagy gulyás krém)
1 tojás
bors
olaj
víz
1 púpos evőkanál liszt
1 marhahús leves kocka

Elkészítés:
Nagy lyukú reszelőn a sárgarépát lereszeljük. Kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük kb.1,5 l. vízzel,és beleteszünk 3-4 babérlevelet, amíg a leves felfő elkészítjük a gombócokat. A darált húst, rizst,tojást,zúzott fokhagymát összekeverjük,ízlés szerint fűszerezzük, és gombócokat formálunk belőle.
A gombócokat beletesszük a levesünkbe a leveskockával együtt, és kb. 20 perc alatt közepes tűzön megfőzzük. Amíg a gombócok főnek, elkészítjük a habarást. 1 púpos evőkanál lisztet kikeverünk a natúr joghurttal, és a tejföllel. Teszünk bele sót, kevés színes paprikát(vagy gulyás krémet). Mikor a gombócok megfőttek a léből 4-5 szedőkanálnyit adunk a habaráshoz, és a forró lével jól elkavarjuk(én kis kézi habverővel szoktam), majd a leveshez öntjük, és mihelyst felforrt a levesünk elkészült.Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: lulu0616


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Frankfurti káposztaleves » Vöröslencse krémleves » Telkibányai raguleves » Frankfurti leves (vegan)
» Thaiföldi csirkeleves » Bagócaleves » Rebarbara leves » Gyümölcs joghurtos piskóta
» Kelkáposzta krémleves » Borscs leves » Olasz spagettileves » Hüsítő sárgadinnyeleves
» Tartalmas bableves » Tárkonyos pacal -leves » Zellerkrémleves » Magyaros karalábéleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.