| Narancsos mandulatorta likőrhabbal receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (8 szelethez) 225 g vaj 225 g darált mandula 225 g cukor 4 db tojás 50 g liszt 1 narancs leve és héja 1 teáskanál fahéj csipet só A Grand Marnier habhoz: tejszínhab Grand Marnier likőr porcukor fahéjrúd Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a darált mandulát, majd egyesével a tojásokat. Lassanként beleöntjük a lisztet. A masszához adjuk a narancs kifacsart levét és lereszelt héját, végül a csipet sót és a fahéjat is. Egy kivajazott, sütőpapírral az alján kibélelt, 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük a masszát és 180 C-on kb 60-70 percig sütjük (tűpróba). FONTOS!!! Az első tíz perc után alufóliával takarjuk le az egész formát, és úgy süssük tovább! Amíg sül a torta, elkészítjük a Grand Marnier habot. Tejszínhabhoz ízlés szerinti porcukrot és likőrt teszük, hogy a hab kanalazható keménységű legyen. Ha a torta kisült felszeleteljük, leporcukrozzuk, a tányérra a habból halmokat teszünk, és azokat fahéjrúddal díszítjük. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |